Biberon viši od Visokog

Kakav završni dan!

Na igralište prvo su izašli veterani izašli veterani. U golovima bogatoj utakmici za 3.mjesto, Vik Lalić i Dražen Jurčić izmjenjivali su se kao strijelci, ali ipak MNK Čistoća golom na minut ipo do kraja uzima brončanu medalju. Ekipa Hajduk.hr, koja je stalni sudionik vetranskog dijela Torcida kupa, novu prilku na turniru čekati će do sljedeće godine. Ove godine su prvi put nagrađeni na kupu, međutim na žalost po njih, medalja je ostala nedostižna…

U utakmici mladih, kompletni Popaj rano je poveo, ali pitanje pobjednika rješio je tek golom 5 minuta do kraja utakmice. Dva poraza u zadnje dvije utakmice, ne bi smjela maknuti osmjeh s lica ekipi Rico taxi. Velika čast i uspjeh je igrati u finalnom danu kupa. 

Revijalna utakmica bila je pun pogodak. Gledatelji su došli pozdraviti Vatrogasce i čestitati ekipi Firule 1967 zlatnu obljetnicu, 50.rođendan. I jedni i drugi željeli su dobiti. Firule malonogometno ipak kvalitetnije. Neka tako i ostane i dobro je sve to, dok su naši vatrogasci bolji od svih nas tamo gdje bolji trebaju i biti. Još jednom hvala im. A nekim novim generacijama Firula želimo da na Torcida kupu proslave i 100.rođendan!

Kao što se pretpostavljalo, utakmica vetrana totalno izjednačena. Igrački fantastični Gogo i Toni, nije ostvario ono po što je došao. Osvajanjem turnira Mikrofon se pridružuje veteranskom Popaju sa dva osvojena kupa. Utakmica odlična za gledat, sve je prštalo od pravih malonogometnih poteza i čvrstih duela. Golom Vlastelice u 10. minuti  Mikrofon dolazi do prednosti. Ionako dobra utakmica postala je tada još i bolja, na momente i nervozna. Čagalj svojim golom pri kraju utakmice potvrđuje slavlje svoje ekipe i utakmica ulazi u mirnije vode. 

Luka Aničić, igrač ekipe Gogo i Toni, najbolji je strijelac. Ivan Triva koji je na cijelom turniru primio svega jedan gol, najbolji je vratar. Za najboljeg igrača izabran je njegov suigrač, Marino Posinković iz pobjedničke ekipe Mikrofon.

Sada je Vukovarska puna ko šipak jer po dodjeli priznanja i pehara za vetrane, na red je došao možda i najsvečaniji trenutak večeri. Uručenje nagrade HAJDUČKO SRCE. Prošlo ljeto je iz Turske došao u Hajduk bez pompe. Odmah u prvoj godini kupio je publiku svojom požrtvovnošću i kvalitetom igre. Iako to nije običaj, na njegovu molbu organizatoru, dozvoljeno je da se s njim se na teren spusti i kompletna momčad Hajduka. Nakon što je primio prekrasni kameni trofej, suigrači su ga spontano podigli u zrak. Publika se veseli. Pravo slavljeničko raspoloženje! Fotografije novog Hajdučkog srca ANTE ERCEGA sa suigračima jasno pokazuju atmosferu u ekipi. Bravo! Naprid bili ! Anti čestitke, a svim igračima neka ovo bude poticaj za još veća odricanja i angažman tako da i dogodine u Vukovarskoj prilikom uručenja ove nagrade atmosfera bude kao večeras. 

Na red je došla najvažnija utakmica turnira, odnosno ona koju svi toliko zazivaju i čekaju… Činilo se da je ovo konačno godina Hercegovca, ekipe koja je dobro pojačana, i koja je uz strašno težak ždrijeb, došla do finala uz tri prolaska kola preko lutrije penala. Međutim, nisu uspjeli, s druge strane čekao ih je goropadni protivnik. Ekipa sastavljena mahom od svih onih najboljih u našem futsalu. U finale su ušli uz relativno lagan ždrijeb i uz igru koja je obzirom na igrači kadar izgledala dosta lošije nego bi se očekivalo. Ali kao da su tijekom turnira skrivali svoje adute jer finale (u kojem su rotirali svega 6 igrača) odigrali su doslovno fantastično. Jakoj ekipi MNK Hercegovac Visoko Potkrovlje nisu ostavili ni grama šansi. Od početka su se postavili autorit ativno držeći inicijativu. Poveli su krasnim golom Bajrušovića sredinom prvog poluvremena i protivnik nije imao snage za povratak. BIBERON AMARENA novi je osvajač Torcida kupa i njegovo ime na zidu pobjednika, ostat će zauvijek zabilježeno.

Najbolji strijelac turnira je Franko Jelovčić, kojemu je ovo, tek prva pojedinačna nagrada na kupu. Najbolji igrač je Duje Bajrušović (kao i Jelovčić član Biberon Amarene) koji ovim piznanjem postaje prvi igrač na Torcida kupu sa 4 pojedinačne nagrade. Kao najbolji vratara proglašen je Josip Tokić, koji do finala u niti jednoj utakmici nije primio više od gola po utakmici, uz već spomenute obrane penala (3 kola) koje su donosile sigurnost njegovoj ekipi.

 

Spuštamo zastor na još jedano, 23. izdanje Torcida kup, koje je u mnogočemu opravdalo naša očekivanja kao Organizatora, a nadamo se i vaša. Sada slijedi odmor i onda vrlo brzo startamo sa pripremama za novi 24. kup po redu, za kojeg se nadamo da će biti još i bolji na zadovoljstvo naših ekipa i gledatelja. Vaše prijedloge, kritike, komentare i dalje ćemo pratiti na facebook stranici, a sve u svrhu kvalitetnijeg turnira.

Hvala još jednom svima, vidimo se dogodine! A tebi Hajduče, SRETNO!!!

Dok ovo pišemo, nažalost zatekla nas je vijest o tragičnoj smrti našeg istaknutog člana. Iz pijeteta prema njemu, nije objavljena uobičajena slika osvajača kupa. Prijatelju, počivaj u miru!