Hercegovac bolji od Mertojaka

Večer neizvjesnih utakmica smo imali sinoć na Torcida kupu. U prvoj je nakon penala Sv.Josip Dugi Rat bio bolji od ekipe MNK Hrvatski dragovoljac 8-7, ali kako. Vodili su sveci 3-1 pa prokockali sve u posljednje dvije minute utakmice koja završava 3-3. Nakon toga Dragošević promašuje u prvoj seriji penala i Ćorluka ima odlučujući udarac za pobjedu dragovoljaca, ali i on ne pogađa pa se prišlo raspucavanju. Tek tada je nastupila drama jer u 6. i 7. seriji obje ekipe promašuju. Konačna odluka pada u ponovnim serijama kada prvi izvođač Dragošević pogađa, a Čulina promašuje za Hrvatski dragovoljac.
 
Nakon toga Blatine su pružile sjajan otpor favoriziranom Porto Toleru iz Ploča, ali više od časnog poraza 2-1 nisu uspjeli postići.
 
Dramu i preokret smo vidjeli i u dvoboju Buffeta Fife i Kidan žile. Jure Bartulić je doveo “žile” u prednost da bi Marko Grdić do poluvremena izjednačio rezultat. Sjajnim golom Josipa Guskovića, samo minutu prije kraja Fife ide u finale grupe.
 
Više od 2000 gledatelja pratilo je dvoboj Torcide Mertojak i MNK Hercegovca Visoko potkrovlje. Nakon 1.poluvremena bez zgoditaka, Marko Dubovac je golom donio prednost Mertojaku da bi Jakov Šarić izjednačio. Do kraja su obje ekipe imale prilike za konačnu pobjedu, Mertojak je pogodio i dva puta okvir gola, ali je krajnji rezultat bio 1-1. Prilikom izvođenja penala, svi igrači Hercegovca su bili precizni dok je udarac Mislava Kusture obranio Josip Tokić za veliku radost njegovih suigrača.
 
I posljednji susret večeri donio je neizvjesnu utakmicu u kojoj je Zrno soli u posljednje 4 minute preokrenulo vodstvo NK Uniona iz 1.poluvremena. Strijelci za pobjednika su bili Stipe Nimac i Karlo Trumbić, a Milan Družijanić za poražene.
 
Danas nas očekuje još jedan uzbudljiv dan s posjetom igrača Hajduka Torcida kupu oko 22:00.
 
MNK Hrvatski dragovoljac – MNK Sv.Josip Dugi Rat 7-8 (3-3)
MNK Porto Tolero Hotel Riva Brist – Blatine 2-1
Buffet Fife – Kidan žile 2-1
Torcida Mertojak – Hercegovac Visoko potkrovlje 4-5 (1-1)
Zrno Soli – NK Union 2-1