Montijevci i Sv.Josip

Ovaj završni dan donio je sve ono najljepše što mali nogomet može. Svi oni koji su došli u Vukovarsku, pogodili su. Oni koji nisu, a vole mali balun, propustili su puno toga.
Krenulo se je sa dvije utakmice za 3.mjesto. Te utakmice najčešće budu revijalne, kao takve smo ih i najavili, ali ovo je bilo sve samo ne revijalno. Po kvaliteti igre, angažmanu i želji za pobjedom, izgledalo je kao da gledamo finala. Nakon 0:0 u regularnom dijelu na penalima je bila spretnija Croatia Blizna i uzela je veteransku broncu. Čistoća nije ponovila prošlogodišnji rezultat, ove godine ostala je stepenicu niže, svejedno veliki uspjeh je igrati završnicu Torcida kupa. U utakmici za 3.mjesto kod mladih prvo poluvrijeme prošlo je u al-pari igri. U drugom, Tolo Trade je uspostavio dominaciju da bi se dvama golovima Kuzmanića „Tolovci“ okitili još jednom medaljom s Torcida kupa. Zlatko Celent A.Š. Kružni tok nakon prošlogodišnjeg četvrtfinala, napreduje za jednu stepenicu i kao trajnu uspomenu kući nosi unikatni kameni pehar.
Finalna utakmica veterana super zanimljiva. Obrane na visini zadatka. Kontra je u prvom poluvremenu napravila 2 nepotrebna prekršaja. To im se osvetilo. Peti akumulirani prekršaj u gol pretvara Joško Goreta. Odlično drugo poluvrijeme, sijevalo je sa obje strane. Miliša s jedne, Lončar s druge imali su svoj dan, ulijevajući sigurnost svojim ekipama. Laura za Kontru u par situacija napravio višak, ali zabili nisu. Cipci je do kraja pospremio dva komada i LC MONTY PYTHON TOLO TRADE je osvajač Torcida kupa. Ostaje žal zbog bespotrebna 3 crvena kartona na kraju, uzavrele glave, ali ni to ne može baciti ljagu na jednu super utakmicu, jer imali smo odlično suđenje i korektno ponašanje. Najbolji strijelac je Josip Jurić, golman Mišo Lončar, a igrač Joško Goreta svi iz pobjedničke ekipe.
Finalna utakmica mladih počela je oko 11 sati. Biberon bez još jedne karike (otpao Bajrušović) odigrao je utakmicu sa svega 6 igrača u polju. Odmah u početku postavili su se autoritativno i propustili tri prave šanse. Ipak Babić konačno probija Pericu i Biberon od devete minute vodi 1-0. Igra se tada nekako umrtvila, bez nekih šansi i onda u minutu ipo preokret Dugoraćana za 2-1 na samom izdisaju prvog poluvremena golovima Mandurića pa Predojevića. U poluvremenu utakmice izvučene su nagrade za posjetitelje: 3 ovogodišnja službena dresa Hajduka – poklon organizatora KNH Torcida Split i 2 Selectove lopte – donacija Selecta. Mrvicu duža pauza nego što je uobičajeno odgovarala je Biberonu, a to su odmah življom i boljom igrom kapitalizirali preko Pavića za 2-2. Do pet minuta do kraja utakmice Biberon je bio bolji takmac, ali nije uspio savladati izvrsnog Pericu. Jurić je u posljednje 4 minute imao šansu dva puta iz akumuliranih udaraca donijeti radost Dugoraćanima, ali golman Radaj to je poskidao. Otišlo se je na penale. 9 penala, 9 golova u nizu. Posljednji izvođač Perišić – visoko preko gola i potekla je rijeka neopisivih emocija i izljeva sreće igrača, voditelja i simaptizera ekipe JAKO SPORT SV.JOSIP DUGI RAT. Najbolji strijelac je Ivan Gotovac iz ekipe Torcida Istok CB Plava Kava, najbolji golman opet Mišo Lončar nakon čijeg proglašenja se je Vukovarskom prolomio pljesak odobravnja s obzirom da je malo tko vjerovao da će isti čovjek biti proglašen za najboljeg u veteranskoj pa onda i u konkurenciji mladih. Međutim pitamo se: zašto ne bi bilo tako, jer on je to svojim obranama i „čistoćom mreže“ to uistinu zaslužio. Za najboljeg igrača ovogodišnjeg Torcida kupa proglašen je Ante Marčić iz pobjedničke ekipe. Već smo napisali pred četvrtfinale: trči, dribla, asistira i zabija… Bravo svima!

Iza nas je još jedan 24. po redu Torcida kup. Natjecateljima, sponzorima, donatorima, volonterima, gledateljima jedno veliko HVALA. Sada malo predahnuti pa vrlo brzo u pripreme kao bismo se vidjeli opet dogodine na još boljem 25. jubilarnom Torcida kupu, vjerujemo i dalje u kultnoj Vukovarskoj! HŽV!!!