Popay i Cool u poluzavršnici

Fast Food Popay – Torcida Istok CB Plava kava 3-2  (3-1)

1-0 Bralić  1` ; 2-0 Kuzmanić  2` ;  2-1 Pavić  8` ; 3-1  Ramadža 13` ; 3-2 Goreta (ag) 20` 

 

FF Popay: Lončar, Goreta (ag), Veličković, Dlaka, Bralić (1), Kecojević, Kuzmanić (1), Mišerda, Radan, Ramadža (1)
Torcida Istok: Jukić, Brnabić, Bogdanović, Laura, Mijatović, Subotić, Pavić (1), Palavra, Božinović, Postružin, Grbić

U odličnoj utakmici četvrtzavršnice, najboljoj dosadašnjeg dijela turnira, vidjeli smo sva uzbuđenja koja možemo vidjeti na malonogometnom terenu. Torcida Istok s obzirom na sastav te s titulom prošlogodišnjeg osvajača slovila je kao veliki favorit, ali Popay, iako bez titule od 2011. godine, uvijek je opasan. Tako je bilo i ovaj put. Torcida Istok sporo ulazi u utakmicu, Popay to koristi i na semaforu već u 2. minuti svijetli 2-0. Strijelci su bili Bralić nakon uigranog prekida i Kuzmanić iz kontre. Nikola Pavić smanjuje u 8` nakon što odlično prima jednu dugu loptu na prsa, okreće čuvara i pokraj Lončara plasira loptu u njegov lijevi donji kut.

I nakon toga Torcida Istok dominira, stvara priliku za prilikom, ali što odlični vratar Mišo Lončar, što nepreciznost napadača, dovode do toga da rezultat nije izjednačen. Dapače, u jeku napada Torcide Istok, najbolji strijelac turnira, Ante Ramadža, odlično se gradi na poziciji sidruna i plasira loptu pokraj Jukića za 3-1 u 13`. Kako ovakve utakmice zbog velikog uloga uvijek dovedu do povišenih tenzija, ni ova nije bila iznimka. Bralić u jednom trenutku pretjeruje u tome i samo 2 sekunde prije kraja poluvremena dobiva crveni karton.

U drugom poluvremenu Torcida Istok ne koristi tu brojčanu prednost u prve dvije minute susreta, usprkos nekoliko odličnih prilika. Ipak, kad su se snage na terenu izjednačile, jednu loptu nisko nabačenu u šesterac Popaya, Goreta sprovodi u svoju mrežu za 3-2 u 20`. Do kraja opet Torcida Istok opet pritišće svojom kvalitetom, ali nastavlja svoju reviju promašaja i rezultat se ne mijenja i Fast food Popay zasluženo prolazi dalje.

 
Torcida Ražine Mapa 3 – Beach bar Cool Žnjan CB Leonardo 3-4 p  (2-2  1-2)

0-1 Jezidžić  1` ; 0-2 Juras  11` ; 1-2 Kovač 12` ; 2-2 Bošković 18`

šesterci: Semren stativa ; 2-3 Stanković ; 3-3 Hrkač ; 3-4 Čavar ; Kovač stativa

Torcida Ražine: Mišković, Bačelić, Cecić, Šamija, Vuković, Protega, Semren, Ivanković, Bošković (1), Kovač (1), Žumberac, Hrkač
Beach Bar Cool CB Leonardo: Mladina, Čavar, Jezidžić (1), S.Novoselac, D.Novoselac, Jusić, Juras (1), Andrijašević, Kazazić, Aladžić, Horvat, Stanković

I u drugom susretu mladih vidjeli smo sličan scenarij na terenu. Beach bar Cool poveo je 2-0 golovima Jezidžića i Jurasa dok su Ražine još spavale. Odmah u 1` nakon odličnog presinga Jezidžić provlači loptu ispod Miškovića, dok je Juras strijelac nakon odlične akcije cijele ekipe. Torcida Ražine je u tom razdoblju promašila nekoliko svojih prilika, a smanjuju golom Kovača u 12`. To im daje još više snage za pritisak te izjednačuju preko Boškovića u 18` na 2-2.

Obje ekipe su do kraja mogle riješiti susret za vrijeme igre, ali ostaje najrealnije, neriješeno. U raspucavanju šestercima Semren i Kovač pogađaju stative za veliku radost BB Coola zbog prolaska u poluzavršnicu turnira.

 

veterani:

Croatia Blizna – MNK Pirovac Spalladium 3-2
Toni i Gogo – MNK Seljak Livno 0-1

 

U susretima veterana Darko Vrleta (2) i Denis Hrabar bili su strijelci za prolazak Croatia Blizne u polufinale protiv MNK Pirovac Spalladium rezultatom 3-2. Strijelac za poražene bio je Krešimir Vunić (2). Za Croatia Bliznu tradicionalno nastupa i bivši predjsdnik Hajduka, Hrvoje Maleš.

U derbiju četvrtzavršnice veterana MNK Seljak Livno je golom Dalibora Duvnjaka bio bolji od ekipe Toni i Gogo. Utakmica ipak nije odigrana do kraja, prekinuta je u 23.minuti nakon što su crvene kartone dobili Jarni i Tomičić. Prekidu je prethodila sumnjiva situacija u kojoj suci nisu dosudili 5. prekršaj ekipi Seljaka koji bi doveo do pucanja akumuliranog prekršaja za Tonija i Gogu.

Susreti poluzavršnice održat će se 22. kolovoza dok je završni dan predviđen za 23. ili 24. kolovoz.

22.08.
Poluzavršnica veterani:
19:45 Staari vucibalun – Veterani Podstrane MB Le Cordea
20:35 MNK Seljak Livno – Croatia Blizna
 
Poluzavršnica mladi:
21:30 FF Popay – Pizza shop Taj Mahal Dubrovnik
22:30 Beach bar Cool Žnjan CB Leonardo – MNK Porto Tolero Hotel Riva Brist