(Pre)Visoko Potrkovlje

Danas su na rasporedu bile 4 utakmice. Prvo su snage odmjerili Mikrofon i Liverpool. Redsi nisu pronašli lijeka za ubojiti napad Mikrofona koji zasluženo idu dalje. Nakon njih počela je posljednja četvrtfinalna utakmica veterana između ekipa MNK Pirovac i MNK Čistoća. Tvrda utakmica, iz kojeg kao pobjednik izlaze “čistunci” koji su ugrabili posljednje mjesto u polufinalu veterana.

Tribine su se polako punile jer iza vetrana čekale su nas dvije posljednje četvrtfinalne utakmice mladih. Što uopće kazati za prvu utakmicu? Etablirani i jaki Popaj na najugodnije iznenađenje turnira ekipu Siromašne. Utakmica živa, gledljiva… Siromašna je prva ekipa koja je dobro pritisnula Popaja ove godine. Rani crveni karton i penal unio je dosta nervoze, ali to se nije osjećalo na igri Siromašne. Ipak na samom početku drugog poluvremena, nakon vulgarnog psovanja suca isključen je još jedan igrač Siromašne. Nakon toga napuštaju igralište i Popaj ulazi u još jedno polufinale na Torcida kupu.

Derbi dana opravdao je sva očekivanja. Rovovska i taktička borba, prava poslastica za gledatelje. Utakmica puna lijepih poteza, pogotovo Nikole Pavića koji je zadavao ogromne probleme obrani Hercegovca. Svojim (jednim u nizu) briljantim potezom, doveo je Madunić bus u vodstvo. Nakon toga njegova ekipa sve drži pod kontrolom i činilo se kao da je Hercegovčevoj priči kraj na ovogodišnjem kupu. Madunić je bio u bonusu već nakon 4 ipo minute drugog poluvremena. Jedan neoprezan prekršaj Pavića, iz akumuliranog prekršaja iskoristio je Peša na 2 minute do kraja i utakmicu vratio u egal. Iza toga Hercegovac je iz dvije kontre mogao matirati Madunića, ali nije uspio. Na 20 sekundi do kraja, Đikić promašuje nemoguće za prolaz Madunića. Iako je možda izgledalo da je bolji takmac bio Madunić, s obzirom na prikazano, nerješeni rezultat je najpošteniji. Prišlo se izvođenju šesteraca, u kojem Hercegovac slavi svoju još jednu veliku pobjedu.