Priopćenje Torcida kupa

Poštovani,

 

umjesto da pred polufinale najvećeg turnira, kako mu volimo tepati, pričamo o velikim malonogometnim dostignućima, smatramo se dužnima dati objašnjenje o detalju koji se od posljednje odigrane četvrtfinalne utakmice stalno provlači u nekim nevezanim razgovorima i zbog kojeg smo dobili nekoliko vaših upita, a sve kako bismo konačno stali na kraj obmanjivanjima, neistinama i insinuacijama.

Priča ide da je igrač ekipe Beach Bar Cool Žnjan CB Leonardo, Dragan Stanković, igrao četvrtfinalnu utakmicu protiv Torcide Ražine Mapa 3, a da nije prije toga prijavljen. Propozicije natjecanja jasno propisuju da Prijavne liste u konkurenciji mladih vlastoručno popunjava i može nadopunjavati sve do početka utakmice osmine finala (bez obzira je li prijavljeni igrač fizički prisutan ili nije) predstavnik ekipe (može i netko drugi iz ekipe ili delegat). Nakon toga ih delegat svojim potpisom zaključuje i zaokružuje posljednje ispunjeni redni broj. Nakon toga prijavljivanje igrača više nije moguće.

Taj propis se primjenjuje već 6 uzastopnih Torcida kupova, točnije od 2011. godine. Tako je napravljeno i ove godine i sve Prijavne liste delegati su za zapisničkim stolom zaključili u skladu s Propozicijama. U Prijavnoj listi uz ime i prezime svakog igrača upisuje se i njegov datum rođenja. Sve ekipe koje su prošle prvih nekoliko kola se SMS-om obavještava o načinu zaključivanja Prijavnih lista i to se nekoliko puta napominje, bez obzira što su sve ekipe dužne znati Propozicije. I to ekipa Torcida Ražine Mapa 3 zna jer se i oni prijavljuju na isti način.

Torcida kup ide toliko daleko da su zapisnici sa svih utakmica javno objavljeni putem službene web stranice i facebook-a, baš radi transparentnosti, i u njima se navode igrači koji su fizički prisuti na utakmici, a koje opet prijave netom prije utakmice predstavnici ekipa. Znači, u javnim zapisnicima s utakmice ne moraju biti prikazani svi igrači koji su u službenim Prijavnim listama. I tu činjenicu, jednako tako, znaju iz Torcida Ražine Mapa 3. Osim toga, na njihovo traženje, pokazana im je Prijavna lista ekipe Beach bar Cool CB Leonardo u tijeku njihove utakmice gdje je naveden Dragan Stanković.

I nakon svega toga užasnuti smo činjenicom koja se i dalje navodi da je delegat postupio suprotno Propozicijama. Izuzetno nekorektno je to ne samo prema njima već i prema ekipi BB Cool, jer se i njih dovodi u kontekst prevare, a sve to napravljeno iz nekih niskih strasti i pobuda tobožnje ugroženosti. Prikazivati ove delegate kao prevarante i ljude koji nekome pogoduju, a to su ljudi koji časno i čestito obavljaju svoj posao, i koji u višegodišnjim karijerama za zapisničkim stolom nemaju ni najmanju mrlju, i koji su zbog toga baš i izabrani za ovaj posao, za nas je degutantno.

Turnir smo sa višegodišnjom tradicijom, lijepa slika našega Grada Splita, Dalmacije i domovine i činimo sve da takav ostane, odnosno da iz godine u godinu bude bolji. O tome najbolje svjedoči broj ekipa iz cijele Dalmacije, susjedne Bosne i Hercegovine, a da ne spominjemo igrače i ekipu iz Zagreba koja svjedoči da nema većeg zadovoljstva u malom nogometu od igranja ovog turnira. U zadnjih 6 godina podigli smo ga na jednu mnogo višu razinu u kojoj su jasno unaprijed postavljena pravila igre koja vrijede za sve bez obzira na ime i prezime i zasluge. Ponosnim nas čini činjenica da se ne podilazi nikome na uštrb drugoga.

Da zaključimo, navedeni igrač uredno je prijavljen prije utakmice osmine finala, a to što je prvi put nastupio u četvrtfinalnoj utakmici, apsolutno nema nikakve veze, čak štoviše, isti je mogao nastupiti i prvi put i u finalu jer jedino bitno je da je prijavljen do krajnjeg roka zaključivanja Prijavnih lista, što je predstavnik njegove ekipe i učinio. Sve ovo utemeljeno je u Propozicijama koje su ovjerene u NSŽSD, a nalaze se na našim stranicama.

 

Turnira pokušavaju diskreditirati i neke osobe koje se predstavljaju kao legende ovog turnira i od takvih bi očekivali da budu pozitivan primjer, snaga, potpora i podrška. Nažalost, neki od takvih svojim devijantnim ponašanjem, djelima, neugodnom komunikacijom ruše najviše sliku o sebi samima, a ne o turniru jer oni kao takvi, turnir nisu, niti ga predstavljaju.

Ne mislimo da smo bezgrješni, naravno da ih i mi imamo kao i suci, ali ni jedna nije učinjena da bi se nekome dodvorilo, svjesno pomoglo ili bilo koga drugog oštetilo. U ovom slučaju ne radi se niti o najmanjoj pogreški ili podvali kako to netko pokušava prikazati, čak štoviše sve je učinjeno u skladu s Propozicijama.

Stoga, u slučaju bilo kojeg daljnjeg insinuiranja spremni smo potražiti zaštitu sudskim putem od onih koji iznose ove klevete u svrhu zaštite Torcida kupa i službenih osoba. Štoviše, od istih i dalje očekujemo samo ljudsku, sportsku ispriku put delegata jer nam više od toga ne treba, a sve kako bismo mogli nastaviti sportski surađivati.

Uvijek za pošteni, fer, čisti, transparentan, hrvatski sport u cjelini, srdačan pozdrav,

 

Organizacijski odbor Torcida kupa 2016.

 

p.s. Svim našim ovogodišnjim polufinalistima, puno sreće, znanja, spretnosti i sretnosti na putu prema najdražem trofeju. Vjerujemo i nadamo se da ćete svojim ponašanjem ispričati lijepu priču ovog turnira te ispisati najbolju pozivnicu za novi, vjerujemo još bolji Torcida kup 2017. Hvala svima!