Disciplinske kazne

crveni

2012. godina:

Igrač OXA tiska, Marijan Babić, kažnjava se udaljavanjem sa ovoga i 3 slijedeća Torcida kupa zbog napada na suca. Odlukom organizatora igraču nakon izdržavanje polovice kazne dopušteno igranje na torcida kupu 2014.

2011. godina :

Komisija za žalbe je ublažila kazne iz 2011. godine s obzirom da je to prvi put kada su se počele primjenjivati po disciplinskom pravilniku. Ujedno je to i zadnji put da se ublažavaju. Od ove godine (2012.) kazne će biti još drastičnije za bilo koju vrstu prekršaja. Posebno još jednom upozoravamo sve da je turnir prijavljen HNS-u tako da za bilo kakvu vrstu incidenata vremenska kazna se primjenjuje i na svim službenim natjecanjima HNS-a.

Predstavnik UNHSDR, Željko Kovačević, kažnjava se udaljavanjem sa ovoga i 3 slijedeća Torcida kupa zbog napada na suca. Odlukom Komisije za žalbe preinačeno u uvjetnu kaznu, u slučaju ponavljanja incidenta kažnjava se doživotno.

Igrač Sv.Jakov Klesarstvo Dicmo, Marko Odža, kažnjava se udaljavanjem sa ovoga i 3 slijedeća Torcida kupa napada na suca. Odlukom Komisije za žalbe preinačeno u uvjetnu kaznu, u slučaju ponavljanja incidenta kažnjava se doživotno.

Voditelj Fortune Povlja, Pero Zlatar, kažnjava se udaljavanjem sa ovoga i slijedećeg Torcida kupa zbog udaranja protivničkog igrača nogom na podu. Odlukom Komisije za žalbe preinačeno u uvjetnu kaznu, u slučaju ponavljanja incidenta kažnjava se 5 godina.

Igrač Spinuta, Marin Boban, kažnjava se udaljavanjem sa slijedećeg Torcida kupa zbog napada na suca. Odlukom Komisije za žalbe preinačeno u uvjetnu kaznu, u slučaju ponavljanja incidenta kažnjava se 5 godina.

Igrač CB Daltona Bačvice, Špiro Peričić, kažnjava se udaljavanjem sa slijedećeg Torcida kupa zbog udaranja protivničkog igrača bez lopte nogom u predjelu glave. Odlukom Komisije za žalbe preinačeno u uvjetnu kaznu, u slučaju ponavljanja incidenta kažnjava se 5 godina.

Igrač Torcide Batarijelo, Ivo Mašković, kažnjava se udaljavanjem sa slijedećeg Torcida kupa. Odlukom Komisije za žalbe preinačeno u uvjetnu kaznu, u slučaju ponavljanja incidenta kažnjava se 3 godine

 

Članak 19.

Kad bilo koji igrač bude isključen, automatski nema pravo nastupa na slijedećoj utakmici osim u slučaju lakše povrijede pravila uz nadoplatu 300 kuna. U slučaju težeg prekršaja , prijave službenih osoba, Voditelj natjecanja može izreći i veći broj utakmica zabrane igranja ili zabranu igranja do kraja turnira.U izuzetno teškim slučajevima i na nekoliko slijedećih turnira. Na odluku Voditelja natjecanja, igrači i momčadi nemaju pravo žalbe. Izuzetak je  teška kazna tada se podnosi žalba (pismeno+pristojba od 1000,00 kn) organizatoru natjecanja.

Disciplinske sankcije donose se osnovom disciplinskog pravilnika HNS-a te će se sve eventualne vremenske kazne s turnira odnositi i primjenjivati na sva natjecanja HNS-a.