Disciplinske kazne

2017. godina

Predsjedništvo KNH Torcida Split donosi sljedeće odluke:

 • Nikola Pavić, član ekipe Madunić bus, kažnjava se zabranom igranja, vođenja i predstavljanja bilo koje od ekipa u 2.kolu Torcida kupa u konkurenciji mladih. Navedeni igrač isključen je zbog psovanja suca utakmice. 
    
  Protiv isključenog igrača Ante Čirjaka (MNK Benkovac Corto caffe), ne pokreće se disciplinski postupak s obzirom da je njegova ekipa izgubila utakmicu i ispala s turnira, te isti nije napravio ozbiljniji prekršaj temeljem kojeg bi morao biti udaljen s jednog ili više narednih kupova.
   
 • Temeljem članka 18. Propozicija natjecanja, Branko Laura, član ekipe Torcida Istok CB Plava Kava kažnjava se zabranom igranja, vođenja i predstavljanja bilo koje od ekipa u 2.kolu Torcida kupa u konkurenciji mladih. Navedenom igraču su izrečene dvije javne opomene zbog nesportskog ponašanja (prigovori) na utakmici 1.kola.
 • Na temelju dostavljene zamolbe za sudjelovanjem na Torcida kupu 2017., te jasno izraženim kajanjem i isprikom zbog nesportske geste napuštanja igrališta, Predsjedništvo KNH Torcida Split, ublažuje izrečenu kaznu ekipi Toni i Gogo i preinačuje je u uvjetnu u trajanju 3 naredna Torcida kupa. U slučaju ponavljanja disciplinskog prekršaja, ekipa odnosno igrač(i) kažnjavaju se doživotnom zabranom igranja i nastupanja na Torcida kupu.
 • Neno Uvodić, Ljubomir Bonković, Duje Špalj, Alen Delpont, Ivan Botić, Siniša Gudelj, Boško Perišić, Nikola Tomičić, Boženko Špar, Robert Jarni te Anton Tomkić, igrači i članovi ekipe Toni i Gogo koji su četvrtfinalnoj utakmici Torcida kupa 2016. u kategoriji veterani neopravdano napustili igralište u posljednjoj minuti utakmice
  kažnjavaju se udaljavanjem sa Torcida kupa 2017.
 • Zabranjuje se eventualna prijava ekipe naziva Toni i Gogo, kao i prijave ekipa bilo kojih inačica tog naziva, na Torcida kupu 2017. zbog neopravdanog napuštanja igrališta u posljednjoj minuti četvrtfinalne utakmice Torcida kupa 2016. u kategoriji veterani.
 • Zabranjuje se eventualna prijava ekipe naziva Torcida Ražine, kao i prijave ekipa bilo kojih inačica tog naziva, na Torcida kupu 2017. zbog nanesene štete ugledu turnira, klevetanjem i širenjem neistina vezanih za ispunjavanje Prijavne liste suparničke ekipe s kojom su se sastali u četvrtfinalu Torcida kupa 2016. Navedenoj ekipi se može
  dozvoliti eventualna prijava za Torcida kup 2017., u slučaju da ista nađe za shodno da preko svog predstavnika, službenim putem uputi ispriku, koja će se u službenim glasilima turnira objaviti u cijelosti kako je napisana.

2012. godina:

Igrač OXA tiska, Marijan Babić, kažnjava se udaljavanjem sa ovoga i 3 slijedeća Torcida kupa zbog napada na suca. Odlukom organizatora igraču nakon izdržavanje polovice kazne dopušteno igranje na torcida kupu 2014.

2011. godina :

Komisija za žalbe je ublažila kazne iz 2011. godine s obzirom da je to prvi put kada su se počele primjenjivati po disciplinskom pravilniku. Ujedno je to i zadnji put da se ublažavaju. Od ove godine (2012.) kazne će biti još drastičnije za bilo koju vrstu prekršaja. Posebno još jednom upozoravamo sve da je turnir prijavljen HNS-u tako da za bilo kakvu vrstu incidenata vremenska kazna se primjenjuje i na svim službenim natjecanjima HNS-a.

Predstavnik UNHSDR, Željko Kovačević, kažnjava se udaljavanjem sa ovoga i 3 slijedeća Torcida kupa zbog napada na suca. Odlukom Komisije za žalbe preinačeno u uvjetnu kaznu, u slučaju ponavljanja incidenta kažnjava se doživotno.

Igrač Sv.Jakov Klesarstvo Dicmo, Marko Odža, kažnjava se udaljavanjem sa ovoga i 3 slijedeća Torcida kupa napada na suca. Odlukom Komisije za žalbe preinačeno u uvjetnu kaznu, u slučaju ponavljanja incidenta kažnjava se doživotno.

Voditelj Fortune Povlja, Pero Zlatar, kažnjava se udaljavanjem sa ovoga i slijedećeg Torcida kupa zbog udaranja protivničkog igrača nogom na podu. Odlukom Komisije za žalbe preinačeno u uvjetnu kaznu, u slučaju ponavljanja incidenta kažnjava se 5 godina.

Igrač Spinuta, Marin Boban, kažnjava se udaljavanjem sa slijedećeg Torcida kupa zbog napada na suca. Odlukom Komisije za žalbe preinačeno u uvjetnu kaznu, u slučaju ponavljanja incidenta kažnjava se 5 godina.

Igrač CB Daltona Bačvice, Špiro Peričić, kažnjava se udaljavanjem sa slijedećeg Torcida kupa zbog udaranja protivničkog igrača bez lopte nogom u predjelu glave. Odlukom Komisije za žalbe preinačeno u uvjetnu kaznu, u slučaju ponavljanja incidenta kažnjava se 5 godina.

Igrač Torcide Batarijelo, Ivo Mašković, kažnjava se udaljavanjem sa slijedećeg Torcida kupa. Odlukom Komisije za žalbe preinačeno u uvjetnu kaznu, u slučaju ponavljanja incidenta kažnjava se 3 godine

 

Članak 19.

Kad bilo koji igrač bude isključen, automatski nema pravo nastupa na slijedećoj utakmici osim u slučaju lakše povrijede pravila uz nadoplatu 300 kuna. U slučaju težeg prekršaja , prijave službenih osoba, Voditelj natjecanja može izreći i veći broj utakmica zabrane igranja ili zabranu igranja do kraja turnira.U izuzetno teškim slučajevima i na nekoliko slijedećih turnira. Na odluku Voditelja natjecanja, igrači i momčadi nemaju pravo žalbe. Izuzetak je  teška kazna tada se podnosi žalba (pismeno+pristojba od 1000,00 kn) organizatoru natjecanja.

Disciplinske sankcije donose se osnovom disciplinskog pravilnika HNS-a te će se sve eventualne vremenske kazne s turnira odnositi i primjenjivati na sva natjecanja HNS-a.