Tko će u finale?

Najava današnjih utakmica:

21:00 Zlatko Celent A.Š. Kružni tok vs. Jako sport – sv.Josip Dugi Rat
Gledajući ovu stranu ždrijeba odmah se vidjelo da će tu biti sve moguće. Ipak većina je tipovala na vrlo vjerojatno polufinale Hercegovca i Istoka. Međutim, prošlogodišnji četvrtfinalist Zlatko Celent pokazao je da nije to bilo slučajno i evo ih ove godine još (za sada) korak dalje u turniru. Ekipa su bez nekih velikih imena, mahom igrača iz 1.splitske malonogometne lige pojačani sa Damirom Znaorom koji im daje dodatnu kvalitetu. Ante Rađa, rasni strijelac sa topom u nogama, već dugi niz godina pri samom je vrhu ljestvice strijelaca svih natjecanja u kojima sudjeluje. Njihov možda najbitniji igrač je Ivan Bezmalinović, srčani ratnik koji je za sada na turniru uspjevao zaustaviti mnoge napadače.
Sv.Josip ekipa je koja je ovo ljeto ostvarila impresivne rezultate na ostalim turnirima. Njihov ulazak u polufinale iznenađenje je samo onima koji ne prate ozbiljnije mali balun. Prije 10-15 godina ova ekipa je igrala već polufinale, i tada (sa nekim drugim igračima) nije uspjela. Ove godine šansa je opet tu. Njihov motorin Ante Marčić ne oprašta protivničke pogreške: trči, dribla, asistira i zabija! Jedina poveznica onog i ovog sv.Josipa je Marko Galiot, tada mladac, danas već veteran koji još uvijek ima zapaženu rolu i nakon toliko godina. Biti će zanimljivo vidjeti i Rađinog pandana Luku Jurića, igrača gromovitog šuta. Utakmica u kojoj bi trebale odlučivati nijanse, možda i bolje posložena taktika voditelja.

22:15 Biberon Maraska vs. Tolo Trade
Kao što smo već prethodno spominjali, Biberonu ždrijeb nikako nije bio naklonjen, no pokazali su da ne žele stati na lanjskom naslovu, već da ga žele i obraniti. Tako su u četvrtfinalu unatoč za njih netipičnom rezultatskom minusu od dva pogotka, reagirali iznimno brzo i okrenuli utakmicu u njihovu korist. Iako igrački itekako hendikepirani odsustvom nekolicine igrača (Jelovčić, Suton, Jelavić, Jukić) pokazali su karakter i mirnoću u ključnim trenucima.
Neka druga lica su preuzela konce igre u svoje ruke. Fantastični Nikola Pavić je igrač koji im definitivno donosi prevagu, posebno opasan u fazi napada kada prima loptu, jak na nogama ali i tehnički potkovan te izuzetno miran u realizaciji. Duju Bajrušovića ne treba posebno apostrofirati, u njegove igračke kvalitete nitko ne sumnja, Biberonov motor i njihov najvažniji igrač u oba smjera. U obrani konce igre svojom mirnoćom i staloženošću drži Stjepan Perišić, koji je uza sve obrambene uloge, stigao postići i neke važne zgoditke, čak četiri pogotka ima na svom kontu.
Ako Biberon zna kako se osvaja naslov, što tek reći za Tolo Trade. Ekipa satkana od velikog broja osvajača zlatnog prstena u Vukovarskoj, osvježena nekim novim licima (J. Juretić, A.Juretić, Družijanić) i vođena starim liscem Petrom Veličkovićem. Gazili su sve redom dosada, te nikome nisu opraštali pogreške. Pokazali su to i u utakmici protiv Kuma u četvrtfinalu, kada su sve pogotke postigli nakon pogreški protivničkih obrana. Obrana im djeluje fantastično na čelu s Mišom Lončarom i prekaljenim Radanom i Goretom, a veliki nedostatak protiv Biberona im je (najvjerojatnije) neigranje zbog ozljede njihovog ponajboljeg igrača, Josipa Božinovića. Biberon će morati svesti svoje pogreške na minimum, npr. morati će biti mnogo oprezniji kod prekida (gdje im je Pršutana zabila oba pogotka), jer će Mišerda i J. Juretić svojim “bombetinama” to sigurno kažnjavati. Spektakularna utakmica je pred nama!