Tolo igra Kontru, a Biberon u Dugom Ratu

31 dan igranja je za nama. Čeka nas onaj zadnji koji je najbitniji i koji se pamti, koji ostaje za povijest. U 19:30 dan otvaraju MNK Čistoća i Croatia Blizna utakmicom za 3.mjesto veterana. Odmah iza njih na igralištu će za broncu u konkurenciji mladih ukrstiti koplja Tolo Trade i Zlatko Celent A.Š. Kružni tok. Ove utakmice najčešće ne dobiva kvaliteta već angažiranost, a favorit je onaj koji brže zaboravi polufinale. Čistoća je prošle godine uzela broncu, igrači Tolo Tradea imaju nisku osvojenih medalja na Torcidi. Je li vrijeme za nove medaljonoše ili će biti sve po starom?
U 21:15 finale je veterana. Kontra protiv LC Monty Python Tolo Trade.
Put koji je Kontra prešla do finala teško da može biti zahtjevniji. Zadnja dva osvajača su morali srediti u prva dva kola. To su riješili penalima. Nakon toga u četvrtfinalu kada su ih svi vidili kao velike favorite, prošli su opet penalima, i to nakon što su gubili skoro cijelu utakmicu. U polufinalu zaustavili su i bez šanse ostavili ekipu koja je za mnoge bila ozbiljni kandidat za osvojiti turnir. Ostala im je još jedna ekipa, težak protivnik koji nemože biti ozbiljniji pogotovo kad je to finale jer prekaljeni igrači LC Monty Pythona Tolo Tradea u završnicama Torcida kupa se osjećaju ugodno. Naime, oni su akteri ovakvih utakmica gotovo svake godine. Nitko njima nije zabio gol u prva tri kola, a tek u četvrtfinalu su primili prvoga i to kod rezultata 4-0. Polufinale su prošli na penale. Očekuje se prava šahovska partija. Sitni detalji mogli bi biti presudni.
U 22:15 FINALE Biberon Maraska i Jako sport – sv.Josip Dugi Rat
Za one koji ne znaju, Biberon ozbiljno osakaćen bez 4 standardna igrača. Od četvrtfinala igraju za 8 ljudi od kojih je jedan golman. Prošle godine su se uz lagan ždrijeb (osim četvrtfinala) šetali do finala uz ne baš uvjerljivu igru. Ove godine na svom putu su morali biti kudikamo ozbiljniji jer opasnost je vrebala stalno sa svih strana. Sve su srušili, dva puta se u teškim utakmicama vraćali iz rezultatskog minusa i pokazali svoju šampionsku narav. Ne treba skrivati, favoriti su u finalu. Međutim ostaje pitanje potrošenosti jer igra se dan za danom, a možda ih dodatno zabrine i još pokoji problem jer je Pavić izašao iz igre u polufinalu lagano šepajući. Grč ili ozljeda, ostaje nam za vidjeti. Sa ili bez njega velika je razlika.
Već smo najavljivali Dugi Rat kao ekipu koja nije iznenađenje. Iskoristili su ponuđeno, mrvicu lakši ždrijeb, ali oni imaju sve čiste pobjede. Izbacili su prošlogodišnjeg finalista i to dovoljno govori o njihovoj snazi. Krasi ih posebno čvrsta duel igra. Uspiju li povesti ili barem držati svog protivnika u egalu i trošiti ga, kako utakmica bude odmicala šanse će im se povećavati. Postigli su iznimne rezultate na ovogodišnjim turnirima, kruna svega je FINALE TORCIDA KUPA. Nisu sigurno u njega ušli da bi se time zadovoljili. Djeluju zdravi, rotiraju za sada stalno 8 igrača.
Jučer je lijepo popunjena Vukovarska pljeskom ispratila finaliste, a jedni i drugi žele nakon finala čuti taj pljesak namijenjen upravo baš njima. Na zidu osvajača će pisati 2018 i …………….. Vidimo se u Vukovarskoj danas, zadnji put ove godine!!!

19:30 MNK Čistoća vs. Croatia Blizna (utakmica za 3.mjesto veterani)
20:15 Tolo Trade vs. Zlatko Celent A.Š. Kružni tok (utakmica za 3.mjesto mladi)
21:10 LC Monty Python Tolo Trade vs. Kontra (finale veterani)
22:15 Biberon Maraska vs. Jako sport – sv.Josip Dugi Rat (finale mladi)