U velikom finalu Popay i Porto Tolero

U velikom finalu Torcida kupa 2016. zasluženo su se svojim igrama, tijekom cijelog turnira prošli FF Popay i MNK Porto Tolero Hotel Riva Brist.

 

21:30 Fast food Popay – Pizza shop Taj Mahal Dubrovnik  7-6  2-2 (0-2) 

0-1 Daničić 3´ ; 0-2 Đuras 7´ ; 1-2 Mišerda  23´; 2-2 Mišerda 24´

Nakon 3 osvojena naslova (2003. ; 2005. ; 2011.) Popay ima priliku postati usamljen na vrhu kao četverostruki osvajač (Omeru je to pošlo za rukom 1998., 2001. i 2002.). Iako, jako daleko su bili od finala nakon prvog poluvremena. Dubrovčani su igrali uvjerljivo, većina napada je bila izuzetno opasna, sve je sijevalo oko gola Lončara. Rezultat toga su i dva pogotka Daničića i Đurasa. Popay je brzao u igri, dok je Pizza shop strpljivo gradio opasne napade. Međutim, nakon odmora, potpuno drugačija slika. Dubrovčani kao da su se uplašili pobjede, počeli su braniti prednost umjesto da nastave svoju dominantnu igru. Najjače oružje Popaya, iskustvo igranja Torcida kupa došlo je na vidjelo. Dubrovčani takvom igrom ulaze u prekršaje i već nakon 7 minuta igre imaju 4 akumulirana (svaki idući se kažnjava penalom s 10 metara) te time sebe ograničavaju. Nakon kornera Radana, Mišerda pogađa za 1-2, a već minutu poslije svojim drugim golom, akumuliranim udarcem s 10 m isti igrač izjednačava rezultat na 2-2. Do kraja jedni i drugi imaju nekoliko prilika za riješiti susret u svoju korist, ali rezultat ostaje neriješen. Prilikom udaraca sa 6 metara svi igrači Popaya pogađaju, a Čikatov Lončar brani za veliko finale Popaya.

FF Popay: Lončar, Goreta, Veličković, Dlaka, Bralić, Kecojević, Kuzmanić, Mišerda, Radan, Ramadža

Pizza shop: Saltarić, Salacan, Z.Čikato, Cvjetković, Đuraš, Bačić, Marinović, Daničić,Šulić, Primić, Lakić , V.Čikato

 

 

22:30 Beach bar Cool CB Leonardo – MNK Porto Tolero Hotel Riva Brist   4-5   0-0

Pobjednika i u drugom susretu dobili smo udarcima sa 6 metara. I to veliko iznenađenje turnira, mladu momčad malonogometnog drugoligaša Porto Tolera koja se protiv puno iskusnije i po imenima kvalitetnije ekipe čvrsto postavila na terenu. Upravo ta čvrstina Pločana kao da je iznenadila “coolere” koji su bili neprepoznatljivi, kao da su cijeli dan proveli na plaži. Utakmice, bez obzira na rezultat bez golova, nije bila ni malo nezanimljiva. Solidan broj prilika s obje strane se stvorio, ali su vratari bili na visini zadatka. Udarci sa 6 metara donijeli su novu neizvjesnost. Prvi je je Stanković pogodio stativu i dao priliku Porto Toleru za pobjedom, međutim Mladina brani Stjepanoviću. Nakon toga i Domić promašuje pa BB Cool ima priliku za veliko finale, ali Andrijašević pogađa prečku. I konačno Kazaziću Rašić brani u sedmoj seriji udarca za veliko i zasluženo slavlje Porto Tolera 5-4.

BB Cool: Mladina, Čavar, Jezidžić, S.Novoselac, D.Novoselac, Jusić, Juras, Andrijašević, Kazazić, Aladžić, Horvat, Stanković

Porto Tolero: Rašić, Burđelez, Barbir, Domić, Stjepanović, Krilić, Muslin, Arar, Nikolac, Batinović, Marković, Visković

 

 

U poluzavršnici veterana dobili smo očekivane pobjednike, Podstarnu i Seljak Livno. Iako, ne bi bilo nezasluženo da su dalje prošli i njihovi suparnici koji su propustili veliki broj prilika tijekom utakmica. Podstrani su finale donijeli golovi Mikuličića (8´) i Galiota (20´), po jedan u svakom poluvremenu. Mikuličić je jedno dubinsko proigravanje s desne strane pospremio ispod vratara dok je Galiot bio precizan nakon kornera, sam na drugoj stativi gola.

Croatia Blizna je nadigrala MNK Seljak u prvom poluvremenu, promašivši pritom veliki broj prilika, ali prvim postignutim golom Perajice (14´) kao da su nestali s terena. Čondrić (18´ i 22´) te Crnjak (24´) samo su realizirali nadmoć do kraja susreta.

19:45 Staari vucibalun – Veterani Podstrane MB Le Cordea  0-2  (0-1)   

20:35 MNK Seljak Livno – Croatia Blizna  4-0 (0-0)

 

Finale je u srijedu, kao odlična uvertira utakmici Hajduka kontra Maccabija.

18:30 Staari vucibalun – Croatia Blizna

19:20 Pizza shop Taj Mahal Dubrovnik-Beach bar Cool CB Leonardo

20:20 Revijalna ŽNK Marjan

21:00 finale veterana: MNK Seljak Livno-Veterani Podstrane MB Le Cordea

22:15 finale mladi: Fast food Popay-MNK Porto Tolero Hotel Riva Brist