Uskoro počinju prijave za Torcida kup 2012.

KNH Torcida Split organizira 18. malonogometni turnir  Torcida kup, najveći malonogometni turnir na našem području. Uz plakat koji će biti zalijepljen na preko 500 lokacija u Dalmaciji i Hercegovini te uz snažnu podršku ostalih medija očekujemo ponovno rekordan odaziv ekipa, kako mladih kojih se prošle godine prijavilo 130, tako i po prvi put veterana, starijih od 35 godina.

Prijave za 18.izdanje Torcida kupa (mladi i veterani) zaprimaju se na mobitele: 098/326664 i 091/3440844 ili osobno u Klubu navijača Hajduka  – Torcida Split, Zrinsko-Frankopanska 17, uz kotizaciju koja po ekipi iznosi 600,00 kuna.

Prijaviti se možete do petka 29.06. u 20.00, dok je  izvlačenje parova istu večer u 21.00 ispod murve na Starom placu, uz eminentne goste i projekciju filma Mate Prlića „1950. – godina Torcide i Hajduka”. Početak turnira je u ponedjeljak 02.07. (finale Europskog prvenstva, nedjelja 01.07.)

Novost u ovogodišnjoj organizaciji je i turnir veterana na kojem mogu nastupiti igrači koji u trenutku početka turnira 02.07. imaju navršenih 35 godina.

Ovim putem pozivamo sve udruge, klubove, firme i ekipe da se prijave, a gledatelje (5 kuna) i donatore da podrže humanitarni karakter turnira, koji služi kao i Klub navijača, za promicanje temeljnih vrijednosti nogometa kao športa i njegovog socijalnog, kulturnog i edukativnog značaja u razvoju civilnog društva, te za promicanje i unaprjeđivanje nogometne i navijačke kulture u Republici Hrvatskoj. Najbolja reklama i ovog ljeta je Torcida kup, turnir kojeg je posjetilo prošle godine nevjerojatnih 50.000 gledatelja uz
svakodnevne izvještaje i rezultate u medijima.

Da bi turnir ostao najatraktivniji, ne samo za registrirane malonogomente klubove nego za klape, kvartove, udruge i ostale ekipe, i ove godine smo napravili sve ne bi li turnir još više približili sudionicima, gledateljima i pokroviteljima. Uz web stranicu www.torcidakup.com na kojoj se svakodnevno moglo i prošle godine pratiti rezultate, slike, zapisnike i detalje s utakmica, sada ćemo i izvještavati uživo sa delegatskog stola direktno na facebook stranicu Torcida kup.

 

Bogati nagradni fond za sudionike i gledatelje:

Bogati nagradni fond osiguran je i ove godine, od preko 100.000 kuna uz tradicionalno zlatno prstenje za osvajača kod mladih, do opet vrlo bogatih nagrada za gledatelje. Uz prvu nagradu skuter, drugu hladnjak, Hajdukove dresove i poklon pakete za gledatelje. Da bi turnir približili izvornom, kada se više razmišljalo kako svima osigurati jednake uvjete svim ekipama, nositelja nema ni ove godine te će se opet izvući skupine bez dirigiranog ždrijeba. Nadalje, i ove godine se dijele novčane nagrade za prvih 8 ekipa kod mladih (35.000, 15.000, 7.000, 3.000 i 4 x 1.000) te kod prve četiri ekipe u konkurenciji veterana (10.000, 5.000, 2.000, 1.000).

 

Marketing:

Uz tradicionalno oglašavanje plakatima i billboardima (ove godine i elektronskim), medijski pokrovitelji turnira opet su Slobodna Dalmacija, Radio KL, portal Dalmacija news i TV Jadran. Igralište u Vukovarskoj ulici uredit će se opet kao prava sportska arena sa reklamama pokrovitelja uokolo terena. Svježe obojano i uređeno dati će još jedan veliki obol malonogometnim utakmicama koje će se održati u idućih mjesec dana. Opet ćemo prikazivati
projektorom stare utakmice Hajduka na velikom ekranu uz slike iz povijesti Torcide, Hajduka i Torcida kupa. U te sparne večeri osvježit se možete kao i prošle godine odličnim Beck`s pivom.

Propozicije:

Propozicije su u potpunosti prilagođene sa najnovijim futsal propozicijama. Pet igrača u polju plus vratar na Torcida kupu su uvjetovani većim dimenzijama terena na kojem se igra Torcida kup.

– u polju je 5 igrača + vratar

– igra se balunom broj 4

aut se izvodi sa crte ili do 20 centimetara iza iste

– zabranjeno je svako vraćanje baluna vrataru (i kad lopta prijeđe centar) nakon šta je vratar jednom već igrao, a sve dok protivnički igrač ne dotakne balun

– igra se 2×15 minuta sa zaustavljanjem

– vrijeme za izvođenje svih udaraca je 4 sekunde

– u slučaju neodlučenog rezultata izvodi se po 5 šesteraca, i dalje po 1, redom svi igrači

– kazneni udarac sa 10 m se izvodi prilikom dosuđenog petog (5) i svakog idućeg udarca

– kod isključenja nekoga sa klupe igrač u igri ne napušta igru

– zamjenski igrač umjesto isključenog igrača ulazi nakon 2 minute ili nakon šta ekipa kojoj je isključen igrač primi zgoditak

 

Veterani igraju loptom broj 5.

Klub navijača Hajduka – Torcida Split