Veli Varoš i Mertojak idu dalje nakon drame penala

Temperamentna večer na igralištu u Vukovarskoj ! Kako se bliži velika završnica napetost postaje sve veća, kako na utakmicama tako i na tribinama. Sportski dvoboji kidaju živce vjernoj publici do te mjere da se na samom rubu ograde terena prate događanja. Prema najavi ovo je trebala biti jedna od najljepših večeri i tako je i bilo. Neizvjesni susreti vrlo kvalitetnog malog nogometa.

U prvom dvoboju Varošani su sretno i spretno preskočili Sućurane preciznijim izvođenjem šesteraca nakon što je u igri završilo 1-1. Legende Pletionice, osvajači prvog Torcida kupa 1995., nisu nastavili niz u veteranskoj konkurenciji. Odlični Vagabundo sa Granićem i Matićem na čelu bio je prejak. Završilo je sa uvjerljivih 3-0.

Skalice su drugu godinu zaredom ispale od Geniusa. Krenuli su odlično i bili bolji prvo poluvrijeme da bi pred sam kraj primili dva zgoditka nakon dva kornera i ispali. Mertojak ide dalje nakon više nego uzbudljivog raspucavanja šestercima. Jedna od najboljih utakmica turnira kontra Torcide Ražine, prošlogodišnjih viceprvaka, završila je 1-1. Uz pregršt prilika sa obje strane i pogođene okvire gola najrealnije je tako i bilo. Samo tek tada slijedi drama. Nakon što je prvih 5 izvođača sa obje strane bilo uspješno krenulo se u raspucavanje. Mertojak je poveo 7-6 i promjenio vratara, na gol je stao Ivan Jurjević koji brani udarac sa 6 metara, ali ga sudac Topić poništava. Uslijedili su burni prosvjedi desetak minuta. Kad se sve primirilo ponovno se izvodi šesterac koji ovaj put Gabrić brani za zasluženo slavlje Mertojaka.

U posljednjoj utakmici prošlogodišnji osvajač FF Popaj na krilima trostrukog strijelca Gorete prolazi Nipper koji je dugo prijetio, imao i bolje prilike, ali kad ih ne iskoristiš uvijek uslijedi kazna. Spektakularan je bio prvi zgoditak iz voleja u same gornje desne rašlje gola Nippera.

 

Torcida Sućurac-Veli Varoš Konoba Varoš 2-5 1-1 (1-1)
Maržić 2 – Mušura 15

Pletionica-Vagabundo VB Mikrofon 0-3 (0-1)
Granić 6, Matić 22, Galić 23

MNK Skalice-MNK Genius 1-2 (1-0)
Zokić 13 – Doljanin 26, Radmilo ag 29

Torcida Mertojak-Torcida Ražine 7-6 1-1 (1-0)
M.Jurjević 9 – Jelovčić 27

FF Popaj-Nipper sportska oprema 3-0 (0-0)
Goreta 17, 28, 29