Bit će živo!!!

Najava današnjih utakmica:

20:00 Jadransko osiguranje – Croatia Blizna (vet. četvrtfinale)
Čekamo posljednjeg putnika u polufinale veteranskog dijela turnira. Utakmica koja garantira potpunu neizvjesnost. S jedne strane Croatia Blizna, po mnogima prvi favorit za osvajanje turnira, a s druge Jadransko osiguranje, ekipa koja je kroz svoju povijest osvajala 1.ligu i liga kup veterana. Croatia Blizna predvođena je sve od reda vrhunskim igračima. Kao njihovu perjanicu posebno naglašavamo rasnog strijelca Marka Milata. Tu su i Emil Kursan, odnosno Mladen Alajbeg osvajači Torcida kupa u konkurenciji mladih iz 2007god. Što kazati za Jadransko osiguranje? Ti prekaljeni ratnici su osvajači svega što se moglo u konkurenciji mladih u splitskom malonogometnom bazenu, a Jure Aljinović, Lukša Roje, Drago Damjanović, Mislav Mišić, Igor Lovrić imena su koja su se upisala u povijest Torcida kupa prije 8 godina. Bit će živo živo…

20:50 MNK Hercegovac Visoko Potkrovlje vs. Jako sport- sv.Josip Dugi Rat (finale grupe F)
Prvim pogledom na ždrijeb bez podcjenjivanja ikoga, mnogi su očekivali ovakvo finale u grupi F. O snazi Hercegovca uopće je glupo lamentirati jer prošlogodišnji finalist nije ove godine prijavio turnir da bi se zadovoljio bilo čim osim titulom… Na njihovoj prijavnoj listi slobodna su još dva mjesta. Krajnji rok za prijavu je danas pred utakmicu. Ukoliko ne ulove nekog extra kapitalca kao njihova prva violina ističe se Marin Musinov, igrač koji se je okitio titulom prvaka Hrvatske u prethodnoj sezoni. Njihov roster je za sada u nekom svom uobičajenom formatu bez nekih značajnijih iskakanja, a u odnosu na splitsku ligu čiji su bili dugogodišnji vladari, za Torcida kup se tradicionalno pojačavaju Antom Kraljevićem i Ivanom Zloićem. Nekako su do sada izgledali rezervirani kao da su skrivali svoje najbolje adute. Međutim, ako žele prolaz, to neće biti moguće u današnjoj utakmici jer Dugoraćani misle ozbiljno. Uvijek neugodna ekipa i svima tvrdi orah, ove godine je postizala prave rezultate po turnirima. Nitko se tu posebno ne ističe, ali njihova pojedinačna kvaliteta podređena jakom kolektivu njihov je najjači forte, spreman nauditi velikima.

21:50 Tolo Trade vs. Garaža Pujanke (finale grupe D)
Prethodno smo najavili mnoge igrače. Kako onda krenuti s pričom o Tolo Tradeu? Možda najbolje ovako: Mišo Lončar, Tomislav Bralić, Denis Kuzmanić, Ivan Radan, Mijo Mišerda, Ante Ramadža, Josip Božinović, Joško Goreta, a na klupi Petar Veličković. Strah nas je da ne pogriješimo, ali jedno garantiramo: ova družina ukupno ima više od 30 zlatnih prstenja s Torcida kupa. Tome nadodajmo rođake Juretiće, pojačanja iz Olmissuma kao i pravo osvježenje na ovogodišnjim turnirima Milana Družijanića. S njima svoj prvi prsten na Torcidi čeka Marin Stojkić vanserijski vratar. Njih ne zanima finale grupe, jedino što njih zanima je još jedna titula. Za sada bez primljenog gola.
Čeka ih uvijek svima nezgodna Garaža Pujanke. Pojedinačnu (možda) skromniju kvalitetu, kompenziraju nevjerojatnom taktičkom disciplinom, srčanošću i korektnim ponašanjem zbog čega često po turnirima diljem Dalmacije imaju simpatije publike. Igraču koji ih godinama gura Marinu Vučemiloviću-Grgiću priključila se je plejada mladih lavova, koja sigurno vjeruje da je spremna pomrsiti račune ne mnogima, već svima. Imaju još jedno prazno mjesto, koje sigurno nije rezervirano za nekog kapitalca već jednog od njihovih „novih“ pulena.

22:50 Dugopolje vs. Zlatarija Dvornik (finale grupe C)
Utakmica totalna nepoznanica kako i priliči posljednjoj utakmici finala grupa. Dugopolje sazdano od igrača velikog nogometa nije se puno umorilo na svom putu ka finalu grupe. Puni tempa, snage, siloviti, čvrsti. Igra na granici faula, ali sve u sportskim okvirima bez iskakanja u ponašanju bilo koga. Čekaju ih iskusni „zlatari“, dugogodišnji sudionici splitske prve lige čiji skoro svi igrači imaju u prošlosti nastupe u 2.HMNL za različite klubove. Igra bazirana na pivote je nešto što im nosi uspjehe. Hoće li svojom mudrom igrom uspjeti umrtviti poletne Dugopoljce, ostaje nam za vidjeti. Doći u Vukovarsku, a ne ostati pogledati ovu utakmicu, bila bi šteta…