RED BARON BEER OR MR CLEAN SHEET?

16.8.2023.

SRIJEDA, 16.08.
20:00 Hercegovac Visoko Potkrovlje vs. Cosmos
20:55 Red Baron Beer And whiskey bar vs. Špigula
21:55 Caffe bar Sea Wolf vs. L.C. Monty Phyton Deni dizala

 

Evo nas opet nazad, dobro su nam Bili okupirali misli, pa ćemo se bar večeras probat malo opustit, skrenit pogled od četvrtak, ono kako se kaže lipo mozak na pašu. A ima li boljeg lijeka od toga od četvrtfinala Torcida kupa mladih i polufinala veterana?
E ovo zadnje, prvo je na rasporedu, od 20h. Hercegovac se do finala nije oznojia praktički, osim ajde utakmice s Bliznom di očekivano nisu imali toliko lagan posal. Ove godine su Batovanju uvalili da peče trenerski zanat u veteranima i mada sve to izgleda bajno i krasno, još uvik se u pozadini vidi rukopis mentora Nikole Sutona. Hercegovac stvarno izgleda izvrsno, neznaš di je opasniji, okreneš se livo bombardira jedan Vučemilović, okreneš se desno bombardira drugi Vučemilović. Gore svi muku muče s Pešom i Sočom, a di neće, dok zada Grgić i Perić paze da sve štima. Djeluju zasada ko da nemaju slabu točku.
Ako ih je ko bolje istražia i upratia od mene, to je sigurno Arsen Radman, alfa i omega Cosmosa, čovjek za njih bitan ko i Pele sredinom 70tih. Međugalaktički pozdrav Arsene!
Cosmosu je put do polufinala bio sve samo ne lagan. Nakon Tangara u prvom kolu, imali su Vagabunda i Sintaksu, dva fantastična protivnika. No, za biti najbolji moraš pobjediti najbolje. Cosmos je u oba susreta slavio uvjerljivim pobjedama i sigurno tu ne planira stati. U nedostatku Flavia, istaknula su se neka druga imena, ponajviše duo SS, Stojanović i Stipetić, koji su nosili Cosmosa do polufinala.
Sad je sve jasno, najvažnija utakmica dosada za jedne i druge je pred nama. Nema nekakvih prognoza, ni puno nagađanja - ovo je 50:50 al jedno je sigurno, da je ovo utakmica dostojna polufinala, koju vridi doć pogledat u 20h.
A u 20:55 kreće prva utakmica četvrtfinala mladih u kojoj se sastaju Red Baron Beer and Whiskey Bar i Špigula. Prvo šta mi upada u oko je da ovima ime ekipe sadrži šest riči a ovima samo jednu. Ajmo sad malo vezano za balun.
Kostur ekipe Red Barona su momci koji igraju već dugi niz godina skupa, Vida, Cika, Čubelić, Doljanin, Hrstić, a tu su neko vrime i Leko, Dodoja i Božinović. Unatoč hrpi sjajnih individualaca, zajedništvo im je najveći forte, to je sigurno. Iako naoko mlada ekipa, imaju već dovoljno godina iskustva i stvarno velik broj utakmica u nogama, ali četvrtfinale Torcida kupa ne igra se svaki dan, ovo je velikoj većini od njih 1. četvrtfinale Torcide...
A kako je igrati takvu utakmicu zna najbolje Špigula, koja je lani tu prepreku preskočila, a isto planira i ove godine. O tome najbolje govori podatak kako u prve četiri utakmice na Kupu, još nisu primili gol!
Krasi ih mirnoća, a u završnici su ubojiti. Po onome šta sam gleda zasad Kušeta izgleda neprikosoveno, on i Krstulović - Opara ih nose kroz cili turnir, a valja napomenuti da je potonji lani bia i najbolji strijelac turnira. Ne smijemo zaboraviti i vratara Jelića koji tri utakmice gol nije primia (jednu nije brania).
Izvrsna utakmica nas čeka, tko će dalje, Red Baron ili najbolja obrana turnira?

Ako su ovo dosad bile izvrsne utakmice, šta reć za zadnju utakmicu večeri? Kako šećer uvik ide na kraju, tako smo vam i mi za kraj ostavili najveću poslasticu, u 21:55 - Caffe bar Sea Wolf vs. L.C. Monty Phyton Deni dizala.
E sad, idemo probat napisat šta kraće, a šta sadržajnije o ovoj utakmici.
Da je neko prije početka turnira reka da bi ovo moglo bit finale, svak bi reka, a slušaj, to su dvi najbolje ekipe, vrlo lako moguće da će igrat u finalu.
Da je ovo stvarno finale, svak bi na kraju reka, a slušaj, realno, očekivano.
Eto, mislim da smo dovoljno rekli, dva splitska prvoligaša koja su osvojila sve. Sea Wolf je Kup osvojia 2019. a ove godine imaju samo pet igrača u rosteru koji su ispisali povijest tog opjevanog lita - Čizmić, Tešija, Kustura, Mrković i Jurlina. Naravno, ne smimo nipošto izostaviti ni njihovog voditelja Marina Babića. Sve ono šta smo gore pisali za Radmana, vridi apsolutno i za Babića u kontekstu Sea Wolfa. Sa svojim momcima osvojio je sve, a uz par pojačanja (Kovačević, Blažević, Rogošić, Kirevski), ovo lito želi još jednom osjetiti ono od prije 4 godine.
Na putu im stoji, sinonim imenice šampion, Monty Python. U zadnjih nekoliko godina isti je to sastav, prve violine su Vaske i Repić, nered na pivota radi standardno Družijanić, zada sve drži Mišerda, a Rozga brani sjajno, bolje nego šta Jelena piva. I sve to pod dirigentskom palicom Ive Radana i od ove godine srateškog i sponzorskog pojačanja u liku Petra Veličkovića Perinja. Prošla sri(je)da bila je njihova u svakom smislu, a ako se po jutru dan poznaje... Ždrijeb ih ne mazi, ali nije ih briga jer njima je ionako cilj svake godine isti. Doć do samog kraja. Vidit ćemo sve od 21:55 čeka nas pravi spektakl.

Nema više onoga pet utakmica dnevno, tako da nema više izlika ajme ne mogu brate prevruće mi je u 7, ajme ne mogu brate prekasno mi je u 11, radin ujutro, nego - svi na Kup! Posebno sada, svaka utakmica je neka nova priča, svaka utakmica za sebe, a favoriti su svi...
Vidimo se od 20h na tribinama.