KRONIKE JEDNOG TABLETE

18.8.2023.

Odmah u startu moramo reći da ne želimo više gledati niti jednu ekipu, u niti jednoj konkurenciji, imena Hercegovac Visoko Potkrovlje, bez karizmatičnog voditelja na klupi!!
Uvidjeli smo da nije mogao gledati penale u kategoriji mladih, možda mu dvije kategorije stvaraju prevelik stres, ali nadamo se da će ubuduće ipak smoći snage makar da samo svojim prisustvom na klupi pomogne momčadi i mladom i neiskusnom Batovanji udjeli poneki šaptaćki savjet kad momčad zapne u krizu.
U ovoj preksinoćnoj utakmici, Arsen Radman već na zagrijavanju stišće šaku kad vidi da mu je posao toliko olakšan i zna da je uloga favorita na njihovoj strani usprkos izostanku Drage Gabrića.
Iz tog razloga nam je dodatno neshvatljiv time out kod rezultata 4:0 samo 40 sec do kraja utakmice, ali ipak smo sigurni da mora postojati opravdan razlog za to.
Prvu priliku na susretu bilježimo u 2. minuti susreta kada Kvesić pogađa gredu. Već u sljedećoj minuti nakon kornera Flavio Beck Junior zabija za vodstvo Cosmosa 1-0. Batovanja zove time out, ali bezuspješno. Blitzkrieg ekipe Cosmosa se nastavlja te golovima Flavia te Kvesića povećavaju svoje vodstvo na 3-0. U tom trenutku Cosmos ima 4 prekršaja te njihov strateg Radman poziva minutu odmora kako bi smirio svoje momke da na predah odu s 3 gola prednosti. Ipak 35 sekundi do kraja poluvremena Cosmos radi 5. prekršaj ali Vučemilović-Alegić nije precizan.
U drugom poluvremenu igra se svela na posjed i pokušaje Hercegovca te kontre Cosmosa. Hercegovac 4 minute do kraja prelazi na igru bez golmana, a to kažnjava Jure Mišerda na prazan gol te završava pitanje pobjednika. Zaslužena pobjeda Cosmosa koji prolazi u finale.
U drugom susretu dana sastali su se prošlogodišnji polufinalist Špigula te Red Baron. Ivan Jelić na golu te Ivan Krstulović Opara su se nadali da će poraziti svoje suigrače iz Zlatarije Dvornik. Nakon početnog ispitivanja snaga, prvi bitni događaj na susretu se dogodio kada je u jednom duelu nastradao Ante Kušeta kojem je ispalo rame. Pripadnice ženskog spola su se po tribinama vidno zabrinule za Antu ali kada je prišao suigrač Čukelj znali su da je u dobrim rukama. Svakako, velik udarac na startu utakmice za ekipu Špigule.
Red Baron prijeti preko Ivana Leke u 8. min koji svojom ljevicom pogađa stativu. Imao je Red Baron još nekoliko pokušaja do kraja poluvremena ali je Jelić bio siguran. Mario Mamić te Zvonimir Teklić na klupi Red Barona su hokejaškim izmjenama pokušali ritmom, te širom klupom slomiti Špigulu. Sredinom drugog poluvremena Špigula prijeti preko Bokšića i Ivanovića ali brani Bilandžić.
7 minuta prije kraja susreta nakon jednog flipera najspretniji je bio Vicko Radić koji je pospremio loptu u mrežu na radost svih Bračana te simpatizera Red Barona na tribinama. Krešimir Božinović nije uspio prelomiti susret nakon 5. prekršaja Špigule 4 minute prije kraja susreta. Špigula je pokušala igru bez golmana, ali bez uspjeha. Dalje prolazi Red Baron.
Zadnja utakmica dana je trebala biti poslastica za gledatelje, ali kako će to biti kad u njoj ne nastupi najbolji splitski malonogometaš zadnjih pet godina??! Nek se zapali i knauf i Njemačka kad se ovo mora događat…
Mi smo došli s namjerom vidjeti je li ekipa Sea Wolfa u godini dana uspjela napredovati do te mjere da se revanšira za poraz od prošle godine, ali izostanak Božinovića, a onda i Družijanića nam je teško pao i proglasili smo utakmicu jednosmjernom ulicom.
Ipak, tijek utakmice nas je iznenadio, uglavnom je to bila ravnopravna utakmica sa blagom prednošću Sea Wolfa koja je i kulminirala takvim pogotkom kakva je situacija na terenu i bila.
Radan dobro vodi utakmicu, ekipa mu uspijeva preokrenuti stanje na terenu i zadnji dio utakmice biti bolja momčad šta nas je osobno iznenadilo jer je ekipa Sea Wolfa dosta mlađa pa samim time i spremnija, ali Monty Python je preuzeo inicijativu na krilima Repića i dosta puta zaprijetio šutevima iz daljine jako sigurnom Čizmiću koji svojim intervencijama čuva gol svoje ekipe, koja tek u zadnjim sekundama uspjeva postići gol za 2:0.
Naizgled sigurna pobjeda Sea Wolfa, ali ipak nedovoljno atraktivna i nogometno uvjerljiva, s obzirom na sastave na papiru, a taj argument ćemo pokusati objasniti u obliku kritike i savjeta svim mladim igračima, pogotovo iz ekipe Sea Wolfa jer tu ima par zanimljivih igrača...
Mi u Vukovarskoj smo više od dva desetljeća gledali najvećeg igrača svih vremena i njegove driblinge, tunele, varke tijelom, asistencije, neprežaljenu biciklu i ludost. Uz njega je bilo i dosta ostalih jako dobrih igrača koji su činili ili još čine ovaj Kup tako posebnim. Razmaženi smo tolikom količinom talenta i zato nam prekjučerašnja utakmica nije zadovoljavajuća, smatramo da ekipa Sea Wolfa mora ponuditi dosta više od onoga jučer. Vec kad nije bilo Joze Božinovića, tu ulogu je morao osjetiti i preuzeti neki od talentiranih igrača Sea Wolfa i ponuditi dodatnu dozu zanimljivosti ovoj utakmici.
Nadamo se da će ova kritika bar malo osloboditi te mlade igrače da se upuste u koji dribling više i ubuduće ponuditi ono šta splitska publika traži...