JEL DUŽI RAT ILI POLJE?

21.8.2023.

Ponedjeljak, 21.8.
20:00 Skotne pume vs. Monty Python (1/2 finala, veterani)
20:50 Volarević Promet Karliko Vila Bili vs. MNK Dugopolje (1/4 finala, mladi)
21:50 Sv. Josip Dugi Rat Jako sport vs. Novi izbor Split WH (1/4 finala, mladi)

Kako lito odmiče kraju, tako i naš Kup isto, samo tri dana igranja su nam još ostala. To znači devet utakmica užitka, pogotovo jer je ponediljak, standardno najgori dan u tjednu, još ako ti je gotov godišnji pa se moraš vratit na posal ka neki od nas...onda imaš nešto da ti ovaj ponediljak navečer ulipša bar malo.
Tri su utakmice, a krenit ćemo opet u 20h.
Mislin da smo još tamo na samom početku najavljivali kako od Puma imamo izrazito velika očekivanja, da bi mogli bit crna mačka svima...i evo, sva naša očekivanja, oni su pretvorili u djelo. Fantastična ekipa, ove godine su do polufinala primili tek jedan gol, od Podstrane, te tako poslali poruku svima nama da ćemo ih na Kupu ove godine gledat još sigurno dva puta. Dobro su pokriveni na svim pozicijama, ako već moramo izdvajat pojedince, mozak ekipe je Despa, koji dirigira obranom. Barem jednako važan za Pume je i Mišić, najbolji strijelac Kupa u kategoriji mladih prije 13 ljeta, mada on kako igra, izgleda ko da je otada prošlo 13 dana, a ne godina. Protiv Podstrane se nametnia i Kurtović, brani Jukić, te iako individualno zvuče jaki, ipak njihova najveća snaga je timski rad, zajedništvo, borbenost, srčanost. Izgubljenog baluna nema za njih i to je ono šta ih krasi, idu svi ko jedan.
S druge strane Monty Python. Do sada, igrali su tri puta. Tri utakmice, sve tri po tri razlike. A iskreno, po onome šta su pokazali u ove tri utakmice, uvjereni smo da mogu i još bolje od ovoga, te da su nam to ostavili za samu završnicu. Iz naftalina su nakon dugo godina izvukli killera Alfirevića, kojeg se starije generacije sigurno sićaju još iz dana Popaya. Još kad mu priključiš Bralića i Jurića, nema obrane koja bi izašla na kraj s time. A zada klasika, Perinjo i Bačva, tu je i mlađahni Tomić, onda Cigo Dvornik (najbolji igrač u mladima 2009.), Dana Vušković igra ko leptirić, a na branci vječni Mišo. S klupe vodi Đino Skoko, koji je već osvojia jedan Torcida kup kao voditelj ovo lito, onaj dječji i sigurno nema namjere stati na tome. Uvjeren sam 1000% da se igra Torcida kup umirovljenika, Monty bi uspia skupit ekipu 65+ i sigurno bi igra završnicu.
Ono šta nas posebno fascinira je podatak da Pythonovci kroz cili turnir mirno plove, sa čak 3 igrača od 46 godina. Čudo!
Jedni će na Cosmosa u finale, a drugi na Hercegovca u borbi za 3.misto. Spektakl zajamčen.
U drugoj utakmici u 20:50h sastaju se Volarević Promet Karliko Vila Bili i MNK Dugopolje.
Ekipa Volarević Promet Karliko Vila Bili sastavljena je od momaka iz Metkovića, Ljubuškog i Čapljine. Ono šta odma upada u oko je da je riječ o izrazito ozbiljnoj ekipi, koja već neko vrime igra zajedno i osvojila je sve moguće u Dolini Neretve i Hercegovini.
Sršen, Arar, Penava to smo uspili upamtit, ali priključit će se sigurno i ostatak ekipe s obzirom da dosada niti jednu utakmicu nisu bili kompletni, u punom sastavu, tako da su najbolje sigurno spremili za samu završnicu.
Ali pitat će se nešto i najugodnije iznenađenje ovog lita, MNK Dugopolje. Bez puno pompe, momci su potiho ali suvereno savladali sve svoje protivnike i ušli u četvrtfinale. Prva dva kola su prošli bez puno muke, a sljedeća dva su pokazali karakter, okrenuvši u svoju korist oba susreta nakon početnog zaostatka. S obzirom na prikazano, kako utakmica odmiče kraju, tako oni rastu. Bit će izrazito napeto, među 4 najbolja ide samo jedan.
U posljednoj utakmici večeri i posljednoj utakmici četvrfinala za ovu godinu susreću se Sv. Josip Dugi Rat Jako sport i Novi izbor Split WH.
Sv.Josip je osvajač iz 2018. godine, ekipa koja je puno toga već osvojila na ovim prostorima, dok s druge strane Novi izbor, momci iz Šibenika, redom sve malonogometaši.
Dugoraćani su u dosadašnjem dijelu turnira također djelovali kao da mogu još puno više, u zadnjoj utakmici s Intimelom dobro su se namučili. Od ekipe koja je bila na pobjedničkom postolju te, za njih čuvene 2018. danas u kadru su samo četiri igrača - Galiot, Marčić, Jurić i Dragošević. Navedena četvorica upravo i čine okosnicu ekipe, a skupa su odigrali mali milijun utakmica, te imaju pregršt iskustva.
Novi izbor spada sigurno u tri - četiri ekipe, koje su pokazale daleko najviše u dosadašnjem dijelu turnira. Celić, Vuković i Žilić su nezaustavljivi, zasad velika enigma za protivničke obrane, vidit ćemo oće li im iskusni Galiot i Dragošević stati na kraj.
Izbor je samo jedan, dugi rat za posljednju kartu za vlak koji vodi u polufinale Kupa.
Dođite i večeras na Kup, vidimo se od 20h!