SEA WOLFOV COSMOS

30.8.2023.

Iza nas je i zadnja večer ovogodišnjeg turnira, 27. izdanja Torcida kupa, a nakon 34 večeri  malog baluna pod reflektorima Vukovarske, našem zajedničkom druženju za ovo lito, došao je kraj. I u nedilju navečer je naša adresa bila još jedanput -centar lita, centar svita i to sve u srid Splita. Konačno smo saznali sve ono šta je cilo lito bilo goruća tema, šta je zanimalo sve nas koji intenzivno pratimo Torcida kup. Ali, krenimo redom.
U utakmici za treće misto slavia je Sv.Josip nakon penala. 
Utakmica je počela čvrsto s obje strane. Prvi je zaprijetio Sv.Josip i odmah poveo. U 7.minuti preko Barabana, nakon čega Dugoraćani kontroliraju utakmicu, bila je to faza u kojoj nisu iskoristili dvi jako dobre šanse. To kažnjava Red Baron u 12.minuti preko Čubelića, a zatim oni preuzimaju konce igre u svoje ruke. Totalnu dominaciju do kraja poluvremena okrunio je Cikojević iz penala u 13.minuti, 2:1 za Red Baron bio je rezultat s kojim se otišlo na predah.
Drugo poluvrijeme opet puno bolje otvara Sv.Josip, pa tako Luka Jurić pogađa stativu u 19.minuti, a onda i Marić u 21.minuti. U 23oj, volej Vicka Radića brani Kulušić.
U istoj minuti Burilović prolazi po strani i nalazi u sredini Marića za 2:2. Odma idući napad Marić propušta dovesti Sv.Josipa u prednost, promašio je izglednu situaciju. Pet i pol minuta prije kraja, nakon izgubljenog baluna Dugoraćana na centru Hrstić pogađa za 3:2 Red Barona. U 27.minuti Baraban pronalazi Jurića, ali njegov udarac s 3 metra brani Bilandžić. 36 sekundi prije kraja Jurić nakon akumulacije pogađa za konačnih 3:3, te se pristupilo penalima, baš onako kako je naš Marin Maljković i prognozira. U ruletu šesteraca, Kulušić čita Hrstićev udarac, a svi ostali pucači pogađaju, pa tako medalja za 3.misto