Mrković Celentu servirao trapulu

7.8.2019.

U pretposljednjoj večeri bilo je točno onako kako smo predviđali i najavljivali, više nego dostojno završnice turnira. U utakmici veterana za treće mjesto odma na početku Depeder je ukrca dva komada u 23 sekunde. Mornar smanjuje zaostatak, a Maretić svojim petim pogotkom kojim izbija na vrh ljestvice strijelaca, izjednačava rezultat. Jurko na malo manje od 4 minute do kraja preokreće rezultat, a taman kad se mislilo da će Camel uzet broncu, Depeder iza akumulacije svojim hat-trickom odvodi utakmicu

do ruleta penala. Na kraju fantastični Mišo Lončar prvo zabija, a zatim i brani penal, te donosi Montyu treće mjesto. Utakmica večeri je ipak ova malo iza 9 uri. Nakon početnog opipavanja snaga, Trapula ubacuje u veću brzinu. Orlović dva puta poentira nakon dvi uraganske kontre, a Zeljković na minut i kusur prije kraja povisuje na činilo se nedostižnih 3:0, s čim se odlazi odmor. Čule u 19toj minuti zabija za 4;0, a Banić brzim pogotcima vraća utakmicu u kakav-takav egal. Mini blitz-krieg Otočana potrvđuje Gilić, a nakon što Simpson promašuje akumulaciju, Vrdoljak fantastičnim golom 49 sekundi prije kraja vodi čudesnu utakmicu na nove penale.
Nije Newcastle-Arsenal, al nije ni daleko od toga. Za kraj Buzov brani dva šesterca, Trapula svoja dva zabija i fešta za njih može krenit. U drugoj utakmici, neizvjesnoj, ali ne i manje kvalitetnoj na poluvrijeme se odlazi bez golova. Nakon toga Mrković zabija dva i asistira trećega. Celent uvodi golman – igrača, Kraljević i Duško Matinac opet kreiraju dramu. Bezmalinović čudesnim škarama 8 sekundi do kraja izaziva uzdahe na tribinama, ali Čizmić brani za veliko slavlje Sea Wolfa.