Polufinala s tristo penala

23.8.2022.

Šta napisat za ove utakmice od sinoć? Svaka fascinantna na svoj način, totalno nepredvidiva i svaka je za rubriku vjerovali ili ne. Svako ko je bia sinoć u Vukovarskoj, mislin da će bit tako nekog sličnog dojma.

Utakmica za treće mjesto između Croatia Property Salesa i Optike Ande krenula je u 20:15, a isto tako je Optika Anda u borbu za medalju krenula sa igračem manje, odnosno 4 igrača u polju i vratarom. Logično, Croatia Property Sales je od prve sekunde nametnula svoj ritam, imajući cijelo vrijeme čovjeka više, te je već do poluvremena izoštrila protivniku dioptriju na +5.
Posebno se istakao njihov najbolji pojedinac na ovom turniru, Flavio Beck Junior, koji je postigao 4 gola. Utakmica je prekinuta na poluvremenu pri rezultatu od 5:0, uslijed dvije ozlijede u ekipi Optika Anda, koja tako s nedovoljnim brojem igrača nije bila u mogućnosti nastaviti utakmicu.
Čestitke ekipi Croatia Property Sales na zasluženo osvojenom trećem mjestu!


Nakon toga, prva polufinalna utakmica Špigula - Hercegovac VP, bila je pravi spektakl za gledatelje.
Prvih 6-7 minuta početno opipavanje snaga. Prva velika prilika pripala je Hercegovcu, nakon izvedenog auta, u 7.minuti Kovačić pogađa prečku. Nedugo zatim, kontra 3 na 2, Primorac je podvalio za Gotovca, koji je neprecizan.
Hercegovac puno bolji u otvaranju utakmice, još jednom Kovačić u izglednoj šansi, lopta se odbija do Primorca koji promašuje iz neposredne blizine. Prvu priliku Špigula je imala nekoliko minuta prije kraja poluvremena, Kušeta s desne strane traži suprotni donji kut, međutim Buntić lijepo brani nogom.
U idućoj minuti, Kovačević iz daljine oprobava šut, fijuknulo je pokraj gola i prolilo pivu tamo nekome iza u kafiću.
Dvije minute prije kraja poluvremena dvije šanse za Hercegovac. Prvo je Ante Peša ostavio jednu loptu za Gotovca, međutim Kulušić brani, a zatim Musinov izbacuje Dina Pešu u izglednu priliku, ali Kulušić upisuje dvije nove obrane.
I onda u zadnjoj minuti prvog poluvremena, prekrasna akcija Špigule, u kojoj je sudjelovalo nekoliko igrača, Jerončić i Kušeta su kroz dupli pas izbacili cijelu obranu Hercegovca, a potonji se praktički ušetao u gol - 1:0!
Drugo poluvrijeme bolje otvara Hercegovac, Morin udarac još jednom brani Kulušić.
Međutim, odmah u idućoj minuti, jedan udarac Kovačića sa nekih 9 metara iskosa s lijeve strane, lopta je strišala nekoga, te ide gore visoko i to je 1:1.
Hercegovac ponovo nastavlja s pritiskom, još jednom Gotovac i Peša, ali Kulušić je na nivou.
I onda u 23.minuti, Primorac odigrava jedno loše dodavanje, Špigula krade loptu, a Kušeta prizemnim udarcem u prvi kut zabija svoj drugi gol večeras, te Špigula ponovo vodi. Tribine u Vukovarskoj u deliriju!
Osjetila je to Špigula, Jerončić je jednim sjajnim solo prodorom izašao pred Buntića, ali bio je neprecizan.
Kako to obično biva, slijedi kazna. U 25.minuti Gotovac dobija jednu loptu, okreće Čukelja i zabija za izjednačenje.
Do kraja utakmice Jerončić je imao jednu polupriliku, iskosa puca kroz noge protivniku, ali Buntić bez većih problema to rješava.
Bez nekih većih prilika u zadnjih nekoliko minuta, otišlo se na penale.
A tamo - opet rijetko viđen scenarij.
U prvih 6 serija svi su pucači bili precizni, da bi u 7.seriji udarac Prgometa obranio Buntić. Gotovac uzima loptu i puca za pobjedu, međutim, Kulušić čita njegov udarac!
Zatim još dvi serije golova sa svake strane, te je došao red na vratare.
Tada Buntić postaje heroj, jer je prvo realizirao svoj penal, da bi odmah zatim zaustavio udarac Kulušića i tako odveo Hercegovca u prvo njihovo finale od 2017.
Čestitke za obje ekipe na svemu prikazanome sinoć, čisti užitak!

U drugoj polufinalnoj utakmici, u 22:15 na teren su izašle ekipe Torcida Otok BZ Planina Trilj i L.C. Monty Python Tolo Trade.
Već u prvoj minuti Monty nameće ritam, Božinović pogađa spojnicu.
Ubrzo, isti igrač sjajno prima loptu, te pokušava petom, ali Šušnjara brani.
U istoj minuti, prvo Repić pokušava iz daljine, ali preko gola, a zatim se i Otok budi, Plavša za Rađu, ali spreman je Rozga. Otočani ponovno pokušavaju sad Svalina odigrava za Plavšu, ali fantastično brani Rozga.
Ono najsadržajnije u ovoj utakmici zbilo se u zadnjih pet minuta prvog poluvremena.
Monty opet prijeti, Juretić vuče kontru, odigrava za Božinovića, ovaj petom do Repića, ali spreman je Šušnjara.
I onda dolazimo do 10te minute, korner s desne strane za Monty Python, po starom dobrom receptu povratna za Mišerdu, koji lijepo poklapa loptu za vodstvo.
Odmah sljedeći napad Mišerda ponovo testira Otočane, siguran je Šušnjara.
Minutu nakon, Plavša lijepo prima jednu loptu te sa 7-8 metara matira Rozgu.
U 13. minuti vratar Montya radi jedan nesmotren prekršaj na 7-8 metara, iz kojeg Čugura puca, a odbijenu loptu Bašić-Šiško sprema u mrežu i Otok vodi 2:1.
Punih pola minute trebalo je Montyu da se vrati.
Korner sada s lijeve strane, Božinović za Antonia Juretića, koji se rješava čuvara i lijevom nogom savladava Šušnjaru - 2:2.
U prvom poluvremenu vrijedi još navesti da su Otočani imali akumulirani udarac, ali Bašić - Šiško puca preslabo.
Drugo poluvrijeme kreće, prvi prijeti Otok preko raspoloženog Plavše, koji izlazi oči u oči s Rozgom, ali vratar Montya izlazi kao pobjednik.
Otočani nastavljaju s pritiskom, Monty je usporio dosta u drugom dijelu, Gilić bježi po lijevoj strani u šprintu, ali opet Rozga.
Zatim još dvije prilike Matijaševića, ali jednom je bio neprecizan, a drugi put - naravno Rozga.
E sada sjajno kombiniraju Božinović i Mišerda, čiji projektil Šušnjara refleksno brani.
Ponovo ista kombinacija par minuta nakon, s istim epilogom - sjajni Šušnjara izlazi kao pobjednik.
Plavša dva puta bježi obrani Montya, međutim iz teških situacija dva puta puca, a Rozga je opet siguran.
Zadnju priliku na utakmici imao je Monty 12 sekundi prije kraja, kada Božinović prima jednu loptu i efektno - kako samo on to zna, puca pokraj gola, ali isto tako zarađuje pljesak tribina.
I onda - još jedni penali.
Odmah u prvoj seriji Rozga brani udarac Bašić - Šiška, te A.Juretić ima šesterac za pobjedu, međutim njegov udarac brani Šušnjara.
Kod Otočana sigurni Čugura i Gilić, a Mijo Mišerda pogađa prečku, te tako Torcida Otok BZ Planina Trilj ide u finale u kojem će se sastati sa Hercegovcem, Monty Python će u borbu za 3.mjesto protiv Špigule.

Čestitke i jednoj i drugoj ekipi na vrhunskoj utakmici!