THE LAST DANCE

23.8.2022.

23.08.2022.
20:15
Špigula - L.C. Monty Python Tolo Trade (utakmica za 3.mjesto, mladi)
21:15
Podstrana - Hajduk.hr (finale, veterani)
22:15
Hercegovac Visoko Potkrovlje - Torcida Otok BZ Planina Trilj (finale, mladi)

Evo nas dragi naši, došli smo do samog kraja. Ostala je još samo jedna večer, ona najvažnija, u kojoj ćemo saznati kojoj ekipu idu privjesci, a kojoj prstenje...

Prije svega, jedna mala zanimljivost. Naime, Senijad Ibričić se nije ukazao na sinoćnjem polufinalu kod mladih, ali ukoliko se večeras pojavi, bit će to prvi put u povijesti Torcida kupa, da ista dva igrača igraju finale i u kategoriji mladih i u kategoriji veterana i to - jedan protiv drugog.
S jedne strane Ante Rađa nastupa za Hajduk.hr i Torcidu Otok, a s druge Senijad Ibričić za Hercegovac VP i Podstranu.

Kao i jučer, program započinje u 20:15, kada na rasporedu imamo utakmicu za 3.mjesto u kategoriji mladih između Špigule i L.C. Monty Python Tolo Tradea. Uvik nekako najteža utakmica za odigrat, vidit ćemo koja ekipa ima bržu moć regeneracije i zaboravljanja događaja od dana prije. Obje ekipe su svoja polufinala izgubila na bolan način, nakon ruleta penala. Špigula se pokazala u fantastičnom svijetlu protiv Hercegovca, još jednom ugodno iznenadivši sve pratitelje našeg turnira, mrvice su ih dijelile od finala. Zadnje atome snage su ostavili sinoć, predvođeni sjajnim Kušetom, vidjeti ćemo imaju li snage za još jedan podvig.
Monty Python je puno iskusniji, odigrali su mali milijun ovakvih utakmica, nekako smo ih navikli gledati u zadnje vrijeme samo u finalima, ali sinoć su Otočani odigrali baš onako kako smo najavljivali da moraju ukoliko žele do finala, te su zasluženo prošli dalje. Prekaljeni borci iz Montya ili nova poletna velike scene žedna Špigula???

U veteranskom finalu u 21:15, očekuje nas dvoboj između Podstrane i Hajduk.hr.
Kao što smo već ranije spominjali, Podstrana ima na desetke ovakvih utakmica u nogama. Redom sve izvrsni igrači, a na golu briljantni Perica, koji je dosada obranio čak pet penala zaredon. Na putu do zlata stoji im Hajduk.hr, momčad sastavljena većinom od trenera iz omladinskog pogona Hajduka. Dva Karoglana, Budimir, Puljiz,....sve redom nekoć sjajni igrači, koji su nas uvjerili da još uvik "ima ulja u svići". Predvođeni poletnim i raspucanim Rađom, pokušat će napraviti podvig koji im nikad dosada nije uspio poći za rukom. Očekuje nas sigurno sjajna utakmica!

Kako šećer uvik ide na kraju, tako ćemo sa finalom mladih završiti ovogodišnji, 26. po redu Torcida kup. Dvije najbolje ovogodišnje ekipe su Hercegovac VP i Torcida Otok BZ Planina Trilj. I jedna i druga ekipa do sada su osvjale već odličja na Kupu, Hercegovac je 2017. osvojio 2. mjesto, kad je u finalu bio uspješniji favorizirani Biberon. Pet godina nakon, sa osvježenom ekipom, imat će novu priliku da se popnu na pobjednički tron.
Otočani su 2019. osvojili 3.mjesto, a sinoć su otišli korak dalje. Te 2019. u polufinalu su imali čak 4 gola prednosti, ali su spletom nes(p)retnih okolnosti, prije svega ozljedom vratara, uspjeli to ispustiti iz ruku, te su izgubili nakon šesteraca. Zato ova pobjeda sinoć nakon penala za njih ima poseban značaj, to je nešto šta su čekali i došlo je za njih u najboljem trenutku na najboljem mjestu. Jedni i drugi imaju svoje jake adute. Po svemu prikazanom, očekuje nas vrlo dinamična utakmica, pred koju nema neke značajnije prednosti za ikoga. Međutim i jedni i drugi znaju da im je za uzet Torcidu i ući u besmrtnost malog baluna potrebno otplesati svoj ovogodišnji LAST DANCE.

E da skoro sam zaboravia... Ubacujte kupone u kutije na ulazima jer na poluvremenu finala mladih je izvlačenje lutrije. Bit će tu 10ak nagrada, a ne želeći niti jednu nazivati kao prvu, drugu, treću i tako redom, možda da navedemo kako smo i najavili 2 poklon bona u Hajdukovom fan shopu u vrijednosti dresa, pa onda po 2 poklon bona u vrijednosti godisnje pretplate za sjever i istok koje će bit moguće iskoristit za kupnju pretplate ili u Hajdukovom fan shopu, nesto poklon bonova ce bit i za Torcidin fan shop... Većina će bit, a šta smo i govorili, vezana za HAJDUK...

I za kraj, pozivamo vas sve večeras od 20:15 u Vukovarsku, na naše posljednje ovogodišnje druženje, da kao i uvijek do sad uveličate završnicu najvećeg malonogometnog turnira na ovim prostorima!

Živili!!!